Telefon: 059 243 200

Vgradnja merilnih naprav

Podjetje Energija Uniprim d.o.o. svetuje pri vgradnji, montaži in izbiri merilnih naprav.

Na podlagi ogleda ter skupnega načrta, lahko ocenimo in pripravimo vam primerno ponudbo za vgradnjo merilnih sistemov za porabo toplotne energije in/ali porabe tople in hladne vode. Ob tem vam nudimo rešitve pri izbiri merilnih naprav, saj ponujamo več različnih in kvalitetnih proizvajalcev za katere je možna dobava in vgradnja ter vzdrževanje.
Strokovno usposobljeni sodelavci opravljajo vsa montažna in vzdrževalna dela.
Vgradnja in montaža je pa le del naše celotne ponudbe katera zajema tudi odčitavanje merilnih mest.
V nadaljevanju vas vabimo da si ogledate posamezne sestavne dele sistema.
Najbolj prepoznaven je najbrž delilnik stroškov ogrevanja, saj je montiran neposredno na radiator, na bolj očitnem mestu.

 

Delilniki stroškov ogrevanja

Sistem za daljinsko odčitavanje AMR-SIEMECA-SIEMENS vključuje elektronske delilnike stroškov ogrevanja WHE 460Z, ki jih uporabljamo za enostavno in natančno merjenje porabe toplotne energije radiatorjev. Delilniki stalno spremljajo porabo toplotne energije radiatorjev in izmerjene vrednosti sproti brezžično posredujejo v ustrezne sprejemne centrale oziroma mrežna vozlišča. Z delilniki, ki imajo dvotipalni sistem, je mogoče opremiti vse vrste radiatorjev in sistemov centralnega ogrevanja. Stanovalci imajo nadzor nad svojo porabo, saj lahko vrednosti preprosto preverijo na LCD-prikazovalniku delilnika. Delilnik napaja litijeva baterija, ki ima 10-letno življenjsko dobo.

 

Mrežna vozlišča in portali

So ogrodje sistema za daljinsko odčitavanje. Vozlišče sprejema vrednosti porabe od merilnih naprav in jih razporedi v omrežje. Na vsako vozlišče se shranijo vse odčitane vrednosti sistema povezanega z brezžično komunikacijo. Podatke o porabi je mogoče prenesti na kraju samem s kateregakoli vozlišča preko kabelske povezave ali radijske povezave. Portali so vozlišča, ki omogočajo daljinsko odčitavanje števcev na osnovi GSM in TCP/IP komunikacijskih vmesnikov.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate in prenesete značilnosti in Tehnične podatke mrežnega vozlišča.

http://www.energijauniprim.si/wp-content/plugins/downloads-manager/img/icons/pdf.gif Prenos: Elektronska sprejemna centrala WTT16 (765.39KB)
prenosov: 1493
Opis: Podrobni podatki za sprejemno centralo WTT16

 

 

Pulzni vmesniki

Siemeca omrežja so odprta za integracijo zunanjih števcev na osnovi štetja pulzov. Vsak pulzni vmesnik ima dva neodvisna pulzna vhoda. Nanju je mogoče priključiti različne števce z vgrajenim pulznim izhodom, kot sta recimo plinomer ali števec električne energije.

Obvestila

Prijava